2012. július 2., hétfő

Levendulás desszert asztal, avagy a saját szülinapom :)

Lila, vagyis levendula lila. Mi más lenne, ha június második fele van és a saját szülinapomról van szó. :) Nem is volt kérdés, hogy ilyen színben szeretném elképzelni a szerény eseményt.
Volt itthon pár anyagom a dekorációhoz, de a pöttyös gyűjteményembe sikerült egy lila darabot is beszereznem. Már csak egyetlen bibi volt, mégpedig, hogy idén annyira megnyírtuk a levendulásom itthon, hogy szegényke nemrég tért csak magához, így volt izgulni való, hogy beérik-e a "termés" a nagy napra. Nővéremnek is kellett alapanyag a finom levendula szörphöz. Végül minden stimmelt. Jutott mindenfélére.
Egyébként konyhámban felakasztva sorakoztak egészen őszig az elmúlt évek csokrai. Karácsonyra azokból lettek illatpárnák. Néha kell fiatalítani. Most összesen 2 csokor árválkodik a csövön.
Egy kép a tavaly előtti állapotról:

A torta nem volt kérdés. Egy francia csupa csokoládés torta került az asztalra áfonyával és mascarponés krémmel. Nem akartam megint csak csicsázni, mert úgyis az íz a lényeg.


A cupcake-eknél többek közt a gyümölcsösség volt a lényeg, így meggy és némi áfonya került a tésztájukba. A miniknél pedig levendula és némi citrom is.
A pop-ok a szokásos sacher belsőt kapták:


(na igen, a kertemben nyíló és szintén favorit hortenziám sem hiányozhatott :) )


Készültek még vaníliás kekszek is. Természetesen levendulás díszítéssel:


Macaronból végül nem lett csak medalion, mert úgy gondoltam, hogy az illik jobban a "vintage" hangulathoz. Ha nagyon ügyes lennék, tuti, hogy pingáltam volna rá fehérrel írókával valami brossra való női alakot.


Végezetül a finom levendula szörpről se feledkezzünk meg, ami a fotózás kedvéért itt kapott kb 2 csepp természetes ételfestéket is (tehát fogyasztható). Nővérem készítette, érdemes hozzá is bekukkantani!
További képek : Facebook oldalamon
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése