2012. augusztus 6., hétfő

Palacsinta..... a sütőből :)

Valljuk be, sokan szeretjük a palacsintát. Annál kevesebben felette állni, akár órákon át. Éééés itt jön a csavar: csináljuk sütőben, muffin formában :)
Világszerte többféle recept van "forgalomban" mint az igazi palacsinta. Felénk a vékony, serpenyőben sült, (lehetőleg barack) lekvárral töltött verzió az ismerős.
A lenti recept egy német verzió, de lényegében hasonló hozzávalók kellenek mint a hazaihoz:

Hozzávalók:
1 csésze liszt
1 csésze tej
5 tojás
fél mokkáskanál só
1 vaníliás cukor
citromhéj (opcionális)
(késhegynyi sütőpor - opcionális)


A hozzávalókat egyszerűen keverjük össze. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra (légkeverés esetén 180). Célszerű szilikon sütőformát használni, ha ilyen nincs, akkor egyszerű muffin sütő forma, de ezt célszerű kibélelni muffin papírral, vagy jól kivajazni, grízezni.
A formákat kicsit több mint a feléig feltöltjük a folyékony masszával. Majd mehet is a sütőbe, ahol 15 perc sütés kell neki. Nagyon látványos, ahogy egyszer csak elkezdenek felfújódni és kimászni a formákból. Amint kivesszük, sajnos összeesik, de az is érdekes :)



Kis hűlés után fogyasztható lekvárral, csokival stb, amivel csak egy palacsintát lehet. Szerintem roppant praktikus ha pl. vendégek jönnek és gyorsan kell valamit összedobni (a tészta max 6-7perc).



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése