2012. augusztus 23., csütörtök

Dupla csokis brownie

Imádom a csokit és egyre inkább a sötét csokikat, amit gyerekként ki nem állhattam. Fura dolog ez :)
Ez a süti is egy örök darab és viszonylag egyszerűbb, "mindent bele" vendégváró, amit gyorsan össze tudunk kutyulni. Süthető tepsiben, de akár muffin sütőben is.

Csokiimádóknak kötelező!

Dupla csokis brownie
Hozzávalók:
30 dk liszt (felesben lehet tönköly fehér)
4 tojás
30 dkg cukor (ha félédes csokit használunk, akkor 20, vagy csak 15dkg)
20 dkg vaj
25 dkg csokoládé (én 60%-os ét csokit használtam, de félédessel is lehet)
kb. 1 dl tej
2 teáskanál sütőpor
kevés ét csoki és/vagy bogyós gyümölcs/ fagyi a díszítéshez/ tálaláshoz.

Előmelegítjük a sütőt kb 150 fokra (légkeverés).
Megolvasztjuk a csokit a vajjal (lehetőleg gőz fölött, de alacsony teljesítményen, több részletben a mikróban is lehet). Majd belekeverjük a cukrot és hagyjuk hűlni. Amikor már nem meleg, belekeverjük a tojásokat, a sütőporos lisztet és a sót. Jól kikeverjük a masszát. Végül tejet teszünk hozzá, hogy lágyabb legyen a végeredmény, illetve, hogy könnyebben terüljön a tepsiben. A tej része elhagyható, ha pl. valaki muffin formában sütné. Akkor kanállal kis adagokat teszünk a formákba és úgy sütjük.

Tepsiben sütés esetén, egy kb. 25x30 cm-es formába önjük a masszát sütőpapírra. 20-30 percig sütjük (ki mennyire szereti szottyosan ;) ).

A sütőből kivéve kicsit a formában hagyjuk, majd rácsra tesszük. Még melegen csokiforgáccsal megszórjuk. Ha kihűlt, könnyebb vágni. Kockákra vágva tálalhatjuk vanília fagyival (klasszikus), tejszínhabbal és gyümölcsökkel.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése